Fortsæt til hovedindholdet

En Frivillig Forskel

i Folkekirken

En frivillig forskel i folkekirken

De er drevet af begejstring. De ønsker at gøre en forskel for andre, og de gør et stort stykke arbejde uden at få penge for det. I denne serie sætter vi fokus på, hvem de kirkefrivillige er, hvad der driver dem, og hvilken betydning deres indsats har for folkekirken.

Cykelpiloterne tager de ældre fra plejehjemmet med på tur i Hjallerup.

FAKTA:

  • Serien produceres af Aalborg og Viborg Stift
  • Tilrettelæggere er: Sandra Rask Petersen (Aalborg Stift) og Henrik Helms (Viborg Stift)

Se mere

Afsnit 1

Hvem er de frivillige

I dette afsnit ser vi nærmere på, hvem den typiske frivillige i folkekirken er. 
Vi møder blandt andet Karsten, der hver onsdag tager på cykeltur med plejehjemsbeboere i Hjallerup. Vi skal med i køkkenet i Folkekirkens Dagligstue i Ikast, og på Nibe Festival sørger Susanne for, at de unge får fyldt vanddepoterne op.

Afsnit 2

Fastholdelse af de frivillige

I dette afsnit ser vi nærmere på, hvordan det går med at fastholde de frivillige i folkekirken.I Kjellerup er der frivillighedsfest, mens der i Aalborg holdes lærings- og sparringsdag. Og i Salling bliver den samme gruppe frivillige ved med at sætte nye projekter i gang for at hjælpe flygtninge fra Ukraine

Afsnit 3

Rekruttering af frivillige

I dette afsnit ser vi nærmere på, hvordan det går med at skaffe frivillige.Vi besøger blandt andet en familieklub i Holstebro, hvor unge og ældre hjælper til. I Skalborg Kirke har manglen på frivillige betydet, at et velbesøgt initiativ er lukket ned, og i Frederikshavn er frivilligkoordinatoren begyndt at prikke nye frivillige på skulderen. 

Afsnit 4

Hvordan får vi nye frivillige

I dette afsnit ser vi nærmere på, om der er en gruppe af frivillige, folkekirken skal være bedre til at få fat i fremover. Vi besøger et internationalt fællesskab, hvor Astrid står ved tavlen og underviser i dansk. I Vor Frelsers Kirke i Aalborg sætter Anette sit præg på, hvad der skal ske på sommer-camp, og så har Karin taget turen fra Ikast til Roskilde for at hjælpe på kirkefestivallen Himmelske Dage.