Fortsæt til hovedindholdet
Biskoppen
Julehilsen 2023

Julehilsen 2023

Biskop Thomas Reinholdt Rasmussen ønsker alle en glædelig jul og et velsignet nytår. Årets julehilsen er optaget i Skagen.


Det er den mørke tid. Det er den kolde tid. Det er ved at være jul.

De mange kirker og sognegårde i Aalborg Stift stråler i decembermørket, hvor ansatte og frivillige inviterer til samvær og fællesskab under gudstjenester, krybbespil, koncerter, julemarkeder og endda juleaftener.

Stiftets præster besøger børnehaver og holder familiegudstjenester, og der bliver samlet ind til dem, som har særligt brug for støtte i højtiden.

I slutningen af november var jeg i Skagen for at optage min julehilsen til alle jer og borgerne i Aalborg Stift – fra Skagen i nord til Stenild og Valsgaard i syd.

Det var en rigtig blæsevejrsdag, hvor naturens kræfter viste sig fra sin smukkeste side på Grenen. Jeg så de to have kæmpe om pladsen, om at være den største og den stærkeste. Det kender vi også fra vores eget liv og fra de ulykkelige konflikter, der udspiller sig i verden lige nu.

Men julen handler jo forunderligt om at være den mindste. Barnet i krybben i Betlehem.

Derfor fortsatte jeg turen til Skagen Kirke for at se altertavlen, som er malet af Joakim Skovgaard og forestiller julenat. Maria synes udmattet efter rejsen og fødslen og ligger ved siden af krybben med armen ømt op til den lille. Josef lægger omsorgsfuld barnet i krybben.

Over dem lyser stjernen julenat. Alt er så kendt og nært ved og alligevel så nyt, hvilket glorierne om deres hoveder fortæller om.

Der er de tre i den stille julenat. Det nye i det gamle. De er samlet om verdens midtpunkt – barnet i krybben – som også vi er det, når vi holder jul. Da er lyset og verden hos os. For I skal finde et barn, som er svøbt og ligger i en krybbe. Han er Kristus. Herren.

Snart vil vi lade julefreden sænke sig, og lad os gøre det med Grundtvigs ord:

 

Så lad os gå med stille sind

som hyrderne til barnet ind

med glædestårer takke Gud

for miskundhed og nådebud!

 

Tak for nærvær, engagement og glæde i det år, som snart er gået.

I ønskes alle en glædelig jul og et velsignet nytår.

 

Biskop Thomas Reinholdt Rasmussen