Altertavlen bærer årstallene 1657, da den er snittet, og 1665, da den er stafferet. Bogstaverne P.P.H. er muligvis sognepræstens forbogstaver. Han hed Peder Pedersen Husbond. Forbogstaverne I.S.S. har stået på den nordre sidevinge, men er fjernet igen - måske fordi altertavlen oprindeligt har været lavet til en anden kirke. Taphuller i den øverste gesims tyder på, den har haft et register ("etage") mere, som der ikke har været plads til i den lavloftede kirke.
Englene i de to trekantede felter foroven er oprindelige.
Gudslammet i midterfeltet er derimod en senere tilføjelse og af en anden - væsentlig ringere - kvalitet.
De to tekstfelter på fløjene er nadverens indstiftelsesord: Brødet til venstre og vinen til højre. De er også originale.
I hovedfeltet i midten var der oprindeligt et korsfæstelsesbillede. Men i 1876 blev hele altertavlen overmalet med grå maling. Den daværende provst befalede, at korsfæstelsesbilledet skulle fjernes. Det blev oven i købet savet i stykker. Dermed blev der lavet en niche, hvor der blev anbragt en gipskopi af Thorvaldsens Kristusfigur. Sidevingerne blev brækket/savet af og smidt på loftet.
Ved en restaurering i 1916 blev altertavlen retableret. I stedet for korsfæstelsesbilledet, der var ødelagt, malede man skriftstedet Johs. 15,12-17.
Johs. 15,12-17 i oversættelsen af 1992:
»Dette er mit bud, at I skal elske hinanden, ligesom jeg har elsket jer. v13 Større kærlighed har ingen end den at sætte sit liv til for sine venner. I er mine venner, hvis I gør, hvad jeg påbyder jer. Jeg kalder jer ikke længere tjenere, for tjeneren ved ikke, hvad hans herre gør; jeg kalder jer venner, for alt, hvad jeg har hørt af min fader, har jeg gjort kendt for jer. Det er ikke jer, der har udvalgt mig, men mig, der har udvalgt jer og sat jer til at gå ud og bære frugt og blive ved med at bære frugt, så Faderen kan give jer, hvad som helst I beder om i mit navn. Dette byder jeg jer, at I skal elske hinanden.«