Fortsæt til hovedindholdet

"Vi holder liv i de små lokalsamfund"

Menighedsrådsvalg 2024
Af Lars Henriksen, menighedsrådsmedlem i Heltborg

For mig handler det om at få det lille samfund, jeg bor i, til at fungere.

Vi er nødt til at sørge for, at dem, der bor her, også benytter sig af de tilbud, der i området. Det gælder både for foreningslivet, men egentlig også konfirmationer, bryllupper og begravelser.

Jeg er næstformand i menighedsrådet i Heltborg. Her har jeg altid boet, og her er mine børn opvokset. Jeg har siddet en valgperiode og regner med at stille op igen.

Det har ærgret mig, når jeg har set konfirmanderne forsvinde fra vores små byer. Det kommer jo af, at her ikke altid er en skole, og når skolen forsvinder, så forsvinder også meget af foreningslivet, og så flytter konfirmanderne. I sidste ende lukker vores kirker jo, hvis vi ikke gør noget.

Det er mit sogn, og det vil jeg gerne kæmpe for. Det gør lidt ondt at se, når kirker forfalder og ikke bliver brugt, fordi folk flytter væk. Vi skal kæmpe lidt mere for det, os i de mindre sogne.

Lars Henriksen er medlem af menighedsrådet i Heltborg Kirke i Thy.
Foto: Niels Clemmensen

Jeg oplever, at menighedsrådene har gode muligheder for at få ført idéer ud i livet og præge sognet og lokalsamfundet.

Vi har gennemført nogle gode forandringer af vores kirkegård. Den er blevet flottere og mere indbydende med bænke og grønne arealer. Det gør, at folk har lyst til at opholde sig her og ikke bare går hurtigt forbi gravstederne.

Som menighedsrådsmedlem har du en god mulighed for at være med til at præge dit lokalsamfund. Vi har en flad struktur, og der bliver lyttet til alle meninger. Og så har vi altid god kage til møderne.

Sydthy Provsti, Aalborg Stift, i samarbejde med journalist Alice Sprotte