Fortsæt til hovedindholdet

"Jeg vil gerne de små lokale fællesskaber"

Menighedsrådsvalg 2024
Af Peter Ubbesen, menighedsrådsmedlem i Klitsognene

Når vi mødes i kirken eller til arrangementer i sognehuset, kan jeg komme til at sidde ved siden af et menneske, jeg ikke kender så godt, men efterhånden lærer man hinanden bedre at kende, og det er dejligt.

Alle har et eller andet sted en spændende livshistorie at fortælle. I kirken kan vi etablere fællesskaber, hvor vi kommer hinanden ved og har det sjovt.

Det er det, der giver mening for mig. Jeg vil gerne de små, lokale fællesskaber. Vi har intet forsamlingshus, ikke mange foreninger og ingen købmand. Men vi har kirken. Den er lokalt til stede hos os, og den er et af de få steder, hvor det er muligt at engagere sig, hvis man gerne vil de lokale fællesskaber.

Kirkens fællesskab er enormt værdifuldt, og det styrker de andre lokale fællesskaber. Jeg tror, at vi på nogle måder har mistet det lokalsamfund, der engang for mange år siden var her, og nu bliver vi nødt til at gøre noget aktivt for at stykke det sammen igen. Ellers sidder mennesker bare for sig selv.

Jeg er med i menighedsrådet i Klitsognene, hvor jeg har siddet i én periode.

Peter Ubbesen sidder i menighedsrådet for Klitsognene: Hvidbjerg Vesten Aa-, Ørum- og Lodbjerg Kirker.
Her foto af Ørum Kirke i Thy. Foto: Niels Clemmensen

Vores sogn er blevet lagt sammen med andre sogne i perioden, så vi nu er tre menighedsråd, der samarbejder i Sø- og Klitpastoratet.

Jeg synes, det er særligt interessant at bidrage til aktiviteter og være med til at skabe kulturelle fællesskaber. Her kan jeg bidrage.

Jeg er blandt andet med til at arrangere en fælles studietur for de syv kirker i Sø- og Klitpastoratet. Her tager både personale, menighedsråd og ægtefæller sammen til Christiansfeld.

Det giver god mening at være med i et menighedsråd og bruge sin tid på det. Det er en god sag at gå ind i.

Og så er det sjovt og hyggeligt, og det er nogle gæve folk, der sidder i menighedsrådet.

Sydthy Provsti, Aalborg Stift, i samarbejde med journalist Alice Sprotte