Fortsæt til hovedindholdet

Når sorgen rammer

- et univers om sorg

Sorgens landskab

'Når sorgen rammer' er en side til dig, der har mistet, er i sorg eller arbejder professionelt med sorg. På denne side kan du bl.a. få et indblik i andres fortællinger om sorg, podcasts om sorg og sorggruppeoversigt.Sorgen er ikke en tunnel, ...

'Når sorgen rammer' er en side til dig, der har mistet, er i sorg eller arbejder professionelt med sorg. På denne side kan du bl.a. få et indblik i andres fortællinger om sorg, podcasts om sorg og sorggruppeoversigt.

Sorgen er ikke en tunnel, man skal igennem. Den er et landskab man leve med og leve i. 

I den forstand er sorgen en umulig kunst, fordi den ikke kan ordnes eller fikses. Det er ikke sorgen, der forandrer sig. Den bliver ved med at være den samme. Selv mange år efter man har mistet. Intensiteten bliver ofte mindre. Sorgen fylder ikke hele horisonten, men spørger nogen til det eller den, man har mistet, så mærker man den igen. Så er følelserne helt friske. Så er smerten, længslen, vemodet der igen. 
Det, der er med tiden forandrer sig, er den sørgende. Man vokser, så der bliver plads til andet end sorgen. Til taknemmeligheden, til glæden, til nye fællesskaber, måske. 

Det er for mange en lang, besværlig og angstprovokerende vej, fordi man skal have tegnet et helt nyt kort over ens liv; fordi man aldrig har været der før, og fordi man længes tilbage efter alt det kendte og trygge, der nu for altid er mistet.

Denne side er både for dig, der har mistet, for dig, der er pårørende til nogen, der har mistet og for dig, der i kraft af dit job har til opgave at trøste og støtte mennesker i sorg.

Velkommen til.