Fortsæt til hovedindholdet
2022
Nyheder

Fælles virtuel dansk-tysk gudstjeneste

Sachsen/Østeuropa-gruppen under Det Mellemkirkelige Stiftsudvalg afholder og transmitterer en fælles dansk-tysk gudstjeneste søndag d. 9. oktober kl. 14. I Aalborg Stift foregår gudstjenesten fysisk i Abildgård Kirke i Frederikshavn. Alle er velkomne.

Abildgård Kirke danner rammen om den fælles dansk-tyske gudstjeneste, der også livestreames. Arkivfoto

Ideen til en fælles dansk-tysk gudstjeneste er opstået i forbindelse med et mangeårigt samarbejde mellem Aalborg Stift og Evangelisch-Lutherische Landeskirche Sachsens. 

I 2019 opstod tanken om en fælles virtuel gudstjeneste, som første gang blev gennemført i 2020. Tanken er, at der fremover vil blive gennemført fællesgudstjeneste hvert andet år.

I Aalborg Stift er samarbejdet forankret i Sachsen/Østeuropa-gruppen under Det Mellemkirkelige Stiftsudvalg.

Medlem af arbejdsgruppen for Sachsen-Østeuropa, Vibeke Ankerstjerne fortæller:

- Arbejdsgruppens formål at at fastholde og videreudvikle samarbejdet med Dänemarkskreis i Sachsen og at brede dette arbejde ud i Aalborg Stift. Det har i nogle år været centreret om en ganske lille gruppe, men i løbet af de senere år er gruppen af interesserede vokset støt, så vi ved sidste besøg i Sachsen i september 2021 var 17 deltagere fra forskellige provstier i stiftet.

Samarbejdet med arbejdsgruppen i Sachsen byder både på besøg i henholdsvis Tyskland og Danmark, men også samarbejde om initiativer på afstand. Vibeke Ankerstjerne fortæller:

- Vi har hele tiden kontakt med arbejdsgruppen i Sachsen. Igennem årene har der været arrangeret besøg fra Sachsen og besøg i Sachsen hvert 4. år, således at der har været fysiske møder hvert 2. år. Lige nu arbejder vi i fællesskab med planlægning af gudstjenesten d. 9. oktober. Derudover er vi i gang med planlægning af besøg fra Sachsen i september 2023. 

Sideløbende med arbejdet i Sachsen arbejder arbejdsgruppen Sachsen/Østeuropa på at etablere kontakt til den lutherske kirke i Rumænien. 

Læs mere om Det Mellemkirkelige Stiftsudvalg

Fakta

Dansk-tysk gudstjeneste 2022

Gudstjenesten finder sted i Abildgård Kirke i Frederikshavn søndag den 9. oktober kl. 14.

 

Alle er velkomne til at deltage i gudstjenesten, som især er aktuel for alle, der interesserer sig for mellemkirkeligt samarbejde. Der er kaffe efter gudstjenesten.

 

Gudstjenesten livestreames på sociale medier. Find Abildgård Kirkes facebook her

 

Prædikant er Kenny Gottlieb Christiansen, sognepræst i Abildgård Kirke i Frederikshavn.

 

Der synges salmer fra den dansk-tyske salmebog, og der synges på både dansk og tysk. 

 

Følg med for mere info på Abildgård Kirkes hjemmeside her