Fortsæt til hovedindholdet
2023
Nyheder

Gør FIN til din

Folkekirkens IntraNet er kommet godt fra start og indeholder allerede mange informationer. Vil du have det bedste overblik, kan du skræddersy siden, så FIN bliver tilpasset dig. Læs her hvordan.

Foto: Michael Bo Rasmussen

Af Marie Gaarden og Marie Hoehl Tolstrup

I løbet af den første måned har Folkekirkens nye IntraNet haft flere end 38.500 besøg. Har du ikke allerede været på Folkekirkens IntraNet, er der god grund til at klikke forbi. Her finder du nyheder, vejledninger, invitationer til kurser og events og inspiration til dit arbejde. Med nogle enkelte klik kan du få tilpasset forsiden, så den passer til dig og dine behov – det giver dig et godt overblik, og du kan hurtigere finde det, du har brug for. Husk også at tilmelde dig nyhedsmailen, så du ikke går glip af nyheder på FIN.

Få vist det relevante indhold

Første gang, du klikker dig ind på folkekirkensintranet.dk, bliver du mødt med en velkomsthilsen og en opfordring til at sætte dine indstillinger. Du bliver spurgt til, hvilket stift, du hører til, og hvilken rolle, du har.  Hvis du sætter dine indstillinger, vil forsiden af FIN vise det indhold, der er mest relevant for dig, og din browser vil kunne huske dine indstillinger næste gang, du besøger FIN.

Hvis du allerede har besøgt FIN, men sprang over valget af indstillinger, kan du altid gøre det i toppen af forsiden under "Dine personlige valg". Her kan du selvfølgelig også altid ændre dine indstillinger.

Du bestemmer selv, hvor mange roller og stifter (geografiske områder), du ønsker at tilføje via knappen "Dine personlige valg" øverst på forsiden.

Gå ikke glip af nyt på FIN

Hver uge udsendes en mail fra Folkekirkens IntraNet (FIN) med nyheder fra den forgangne uge. Hvis du ønsker at modtage nyhedsmailen, skal du tilmelde dig på folkekirkensintranet.dk.

Tilmeldingsknappen finder du på forsiden af FIN, når du scroller lidt ned på siden.

Når du tilmelder dig, skal du krydse af, hvilket stift, du ønsker at modtage nyheder om, og hvilken rolle, du har – også selvom du måske allerede har sat dine indstillinger på FIN.

Du kan sætte flere krydser, hvis du er interesseret i at modtage nyheder fra flere stifter eller er interesseret i at følge med i nyhederne målrettet flere roller.

På den måde modtager du kun nyheder, som er relevante for dig. Du kan altid ændre dine valg eller afmelde dig nyhedsmailen. Det gør du i bunden af det nyhedsbrev, du modtager.

Et intranet under udvikling

Det nye intranet er stadig i sin spæde start, og styregruppen bag er allerede i gang med at udvikle endnu mere på det, så det bliver det bedst mulige værktøj for alle os, der arbejder i folkekirken. Der kommer løbende nye features og funktioner, ligesom de eksisterende elementer udbygges med mere indhold.

Selvom det hele er nyt, er det en meget intuitiv side at finde rundt på. Det har du forhåbentlig også oplevet.

Skulle du have lyst til en grundig gennemgang, eller har du slet ikke været inde på intranettet endnu, kan du se denne video fra Landsforeningen af Menighedsråd, hvor siden gennemgås. 

Kort fortalt har det nye intranet både en åben og en lukket del. Den åbne del fungerer som en almindelig hjemmeside, og her finder du de fleste oplysninger, f.eks. nyheder fra dit stift. Den lukkede del har grupperum og systemgenveje, som du kan tilgå ved hjælp af login fra enten en KM mailadresse eller MitID.

Sådan finder du svar på spørgsmål

Fra arbejdsgruppen bag intranettet meldes om få fejlmeldinger efter lancering – antal brugere og kompleksitet taget i betragtning. Men hvis du oplever, at siden har fejl og mangler, eller der er noget, du ikke forstår, ikke kan finde mv. skal du ikke tøve med at kontakte supportgruppen bag. De kan kontaktes på fin@km.dk og svarer hurtigt tilbage på henvendelser. Al feedback er velkommen.

God fornøjelse på FIN.