Fortsæt til hovedindholdet
2023
Nyheder

Vestervig Kirkemusikskole ansætter ny rektor

Martin Gade bliver ny rektor for Vestervig Kirkemusikskole. Han kommer med stærk organisatorisk erfaring fra sin baggrund som musikskoleleder og senest vicerektor ved Syddansk Musikkonservatorium. I Vestervig vil han være en synlig leder, der er med til at skabe nye samarbejder, som kan fremme kirkemusikuddannelserne.

Martin Gade er ny rektor på Vestervig Kirkemusikskole fra 1. januar 2024. Foto: Ole Mortensen

Af Ingeborg Marie Nielsen

Bestyrelsen bag Vestervig Kirkemusikskole har ansat Matin Gade som rektor fra 1. januar 2024.

Martin Gade er uddannet som almen musikpædagog fra Nordjysk Musikkonservatorium og har flere uddannelser inden for musik og ledelse. Han kommer fra en stilling som vicerektor på Syddansk Musikkonservatorium.

Formand for Vestervig Kirkemusikskoles bestyrelse, Thomas Reinholdt Rasmussen, ser frem til et godt samarbejde med Martin Gade:

- Jeg er glad for, at vi med Martin Gade får en rektor med stor ledelseserfaring og indsigt i uddannelses- og musikmiljøet. Vi har brug for et skarpt og strategisk blik på, hvordan vi udbreder kendskabet til kirkemusikuddannelserne og skaber større søgning, så vi både uddanner nok kirkemusikere i fremtiden og fastholder et højt fagligt niveau. Martin Gade er optaget af god og synlig ledelse og har nogle spændende idéer om mere samarbejde med lokalmiljøet og andre med institutioner, som kan være med til at skabe ny energi og virketrang. Det er derfor bestyrelsens samlede indtryk, at Martin Gade kan være med til at udvikle Vestervig Kirkemusikskole som arbejdsplads og uddannelsessted og blive den aktive interessevaretager for kirkemusikskolerne, som vi har brug for.

Martin Gade bor på Thyholm og med ansættelsen ”vender han hjem” til et lokalområde, han kender rigtigt godt. Han er selv aktiv musiker og føler sig i kraft af sin mangeårige erfaring med uddannelsesledelse - og bl.a. formand for Kirkemusikalsk Kompetencecenter - godt rustet til opgaven som rektor og glæder sig meget til at lære Vestervig Kirkemusikskole at kende indefra.

- Sammen med de mange gode kræfter på Vestervig Kirkemusikskole og afdelingerne i Aalborg og Aarhus skal vi sikre, at der også fremover er dygtige organister, sangere og korledere i Den Danske Folkekirke. Musik og sang er basale menneskelige udtryk, der skaber samhørighed og stemmer sindet. Begge dele er bærende elementer i gudstjenesten, hvor organisten bidrager med musikkens fællesskabende kræfter til et levende kirkeliv, hvor vi alle gennem sangen er aktive deltagere. Jeg ser frem til at bringe mine tidligere erfaringer som musikskoleleder og senest vicerektor i spil og på den måde bidrage til kirkemusikskolernes udvikling som kraftfuld ressource for sangen og kirkemusikken i hele landet.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Martin Gade, tlf.: 20436601, e-mail: martin@gade.dk

Presseansvarlig i Aalborg Stift, Ingeborg Marie Nielsen, tlf.: 61614507, e-mail: iman@km.dk

Martin Gades CV

Ansættelser

 

2016-2023

Vicerektor, Syddansk Musikkonservatorium

 

2003-2015

Leder af Holstebro Musikskole og MGK MidtVest

 

2000-2003

Leder af Ryslinge kommunale Musikskole

 

1997-2000

Lærer ved Støvring Højskole

 

Uddannelse

 

2019

Institute for Educational Management, Harvard University

 

2015-16

Fag på Master of Public Governance

 

2008-10                  

Diplom i ledelse – HIH/Aarhus Universitet

 

2001                       

Musikskoleledelse - COK

 

1996-1997              

Saxofon og arrangement/komposition (rytmisk musiker) - Musikkonservatoriet i Kristiansand

 

1992-1996              

Almen musiklærer - Nordjysk Musikkonservatorium

 

1991-1992              

Musikvidenskab - Aalborg Universitet