Fortsæt til hovedindholdet
2024
Nyheder

Kom til orienteringsmøde og hør om mulighederne i din kirke

Er du nysgerrig på, hvad et menighedsråd laver? Så kom til informationsmøde i hele landet tirsdag den 14. maj.

Hvilken retning skal din kirke bevæge sig i? Det kan du være med til at bestemme, hvis du bliver en del af menighedsrådet. Bliv klogere tirsdag den 14. maj, når din lokale kirke indbyder til informationsmøde.

Skal der rejses skov på jorden omkring din kirke? Skal der hænge ny kunst på kirkevæggene? Skal der bruges flere penge på koncerter eller måske et suppekøkken for socialt udsatte? 

Hvis du har en mening om spørgsmål som disse, er en plads i menighedsrådet måske noget for dig. 

Møder i hele landet

Tirsdag den 14. maj holder kirker i hele landet orienteringsmøder, hvor du kan blive klogere på arbejdet i dit lokale menighedsråd.

På møderne, som er åbne for alle, vil det nuværende menighedsråd fortælle, hvad de har arbejdet med de seneste fire år og om, hvad der er på vej. 

De vil også fortælle om efterårets menighedsrådsvalg, hvor du kan stille op og få indflydelse på, hvad der skal ske i din kirke.

Få indflydelse

At sidde i et menighedsråd er en unik mulighed for at engagere sig i den lokale kirke. Kirken er i gennemsnit i kontakt med 70 procent af alle folkekirkemedlemmer på et år, og som menighedsrådsmedlem er du med til at skabe en kirke, der er relevant og meningsfuld for samfundet.

Du kan læse mere om at sidde i menighedsrådet i folderen 'Stil op til menighedsrådsvalget 2024' som Landsforeingen af Menighedsråd står bag.

Har du lyst til at deltage i et informationsmøde, kan du finde et møde nær dig i Kirkekalenderen

Historien om menighedsrådene er historien om det lille nærdemokrati med den store indflydelse. Læs den her.