Fortsæt til hovedindholdet
2024
Nyheder

Sognerapporter giver ny viden om eget sogn

Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter præsenterer sognerapporten som et nyt redskab, der giver indblik i tal for alle sognes befolkninger. 

1. januar 2024 var medlemsprocenten i Øster Hassing-Gåser Sogn 88,3 procent. 555 af medlemmerne var mellem 20 og 44 år. Det er nogle af de oplysninger, som nu er samlet i sognerapporten. 
Foto: Øster Hassing Kirke. Fotograf: Ingeborg Marie Nielsen

Af: Folkekirkens Uddannelses- og Videncenter, red. af Ingeborg Marie Nielsen, Aalborg Stift

Stiger befolkningstallet i dit sogn? Følger medlemstallet for folkekirken med? Hvilken alder har medlemmerne? Og hvor mange bliver døbt, viet og begravet? 

Alt det kan du nu finde svar på i sognerapporterne, som er et nyt redskab, der giver indblik i alle sognes befolkninger med tal for indbyggere, medlemmer, aldersfordeling, herkomst og meget mere. 

Intenst udviklingsarbejde

Alle tal er hentet fra Danmarks Statistiks Statistikbank og bearbejdet af Folkekirkens Uddannelses- og Videncenter, FUV.

Rapporternes form og indhold er udviklet i samarbejde med menighedsrådsmedlemmer, præster og medarbejdere i folkekirken. De bygger også på Kirkefondets erfaringer med udvikling af tal for folkekirken.

Rektor for FUV, Birgitte Stoklund Larsen, er glad for, at videncentret nu kan offentliggøre sognerapporterne. 

- Det har været et intenst udviklingsarbejde for at nå hertil, og vi håber, at sognerapporterne bliver en hjælp til arbejdet lokalt i folkekirken, siger hun.

FUVs udvikling af rapporterne er muliggjort af en projektbevilling fra folkekirkens omprioriteringspulje. Projektets formål er at opbygge et satsningsområde med fokus på tal til folkekirken. 

Redskabet kan levere kirkestatistik til alle sognene i et simpelt og let tilgængeligt format og kan opdateres årligt. Det samme redskab kan også bruges til at udvikle andre typer af rapporter til folkekirken.

Læs mere hos Folkekirkens Uddannelses- og Videncenter

FIND SOGNERAPPORTERNE

  • Find sognerapporterne via Folkekirkens Uddannelses- og Videncenters hjemmeside: Sognerapporter | fkuv.dk.
  • Søg på enten sognenavn eller -kode i søgefeltet og klik derefter på "link". Derved downloades en pdf-rapport for det valgte sogn.
  • Sognerapporterne findes også på sogn.dk, hvor de er tilgængelige på det enkelte sogns underside.
  • Læs mere om Folkekirken i tals arbejde via linket: Folkekirken i tal | FUV (fkuv.dk).