Fortsæt til hovedindholdet
2024
Nyheder

To nye præster ordineret

Jimmy Damgaard Poulsen og Dorthe Kjærgaard Sørensen er ansat som sognepræster i henholdsvis Boddum-Ydby-Heltborg Pastorat og Hirtshals Pastorat fra 1. februar.

Jimmy Damgaard Poulsen og Dorthe Kjærgaard Sørensen blev ordineret af biskop Thomas Reinholdt Rasmussen i Budolfi Kirke 25. januar. Foto: Lars Horn

Det var en flot aften i en fyldt Budolfi Kirke, da Jimmy Damgaard Poulsen og Dorthe Kjærgaard Sørensen ordineret 25. januar. 

Fra 1. februar er de ansat som henholdsvis sognepræst i Boddum-Ydby-Heltborg Pastorat og konstitueret sognepræst i Hirtshals Pastorat.

Biskop Thomas Reinholdt Rasmussen sendte dem godt på vej i sin prædiken:

"...Som præster skal vi altid fastholde, at intet menneske må undslås. Vi skal have tid nok til det menneske, der opsøger os. Vi skal insistere på, at vi har ret til at være til besvær, for vi er elsket. I må altid have tid til at lytte til det menneske, der vil tale.

For vi lever i en tid, hvor vi helst ikke må være til besvær. Syge er bange for at lægge pårørende til besvær med deres sygdom. Børnene må ikke være til besvær, selvom alle forældre ved, at det at have børn er et stort arbejde. Hvis ikke folkekirken insisterer på retten til at være til besvær, hvem i alverden skulle så gøre det?

Det er opgaven for jer: at forkynde Guds ord om, at han elskede os besværlige mennesker, og det er den kærlighed, vi er grebet med og favnet med. Det er den, vi skylder hinanden, ikke fordi den anden bare har ret til kærligheden, men fordi Gud har vist vejen ved at elske dem, der ikke havde ret til den.

Det ord skal I forkynde. I skal have tid nok til at samtale med mennesker. I skal være som dem, I er hos; hverken mere eller mindre.

Det er en opgave, vi sender jer ud til i dag. Jeg ved, at I bliver godt taget imod i jeres sogne og pastorater. Her, hvor I alle sammen skal arbejde under det ord, at Han har elsket os og sendt os sin søn. Her, hvor vi tror på nåde og tilgivelse, og derved retten til at være til besvær."

Stort tillykke.