Fortsæt til hovedindholdet
2024
Nyheder

Velkommen til to nye præster i Aalborg stift

Rasmus Kirketerp og Svend Roald Thorhauge blev ordineret i Budolfi Kirke 30. maj. 

Cand. theol. Rasmus Kirketerp, biskop Thomas Reinholdt Rasmussen og kandidat Svend Roald Thorhauge ved ordinationen i Budolfi Kirke 30. maj. Foto: Lars Horn / Baghuset

Af Ingeborg Marie Nielsen

Forårssolen dansede over Budolfi Kirke, da cand. theol. Rasmus Kirketerp og kandidat Svend Roald Thorhauge blev ordineret 30. maj.

Rasmus Kirketerp er ansat som sognepræst i Oue-Valsgård Pastorat fra 1. juni, mens Svend Roald Thorhauge er ansat som sognepræst i Tornby-Vidstrup Pastorat fra 1. juni.

Biskop Thomas Reinholdt Rasmussen forestod ordinationen. 

"Foran jer står et nyt kapitel. Der står også gode sogne og pastorater klar til at tage imod jer med erfaring og varme. De mennesker, I møder, skal I lytte til. De kender egnen, og de kender til livet, der leves lige der. Og sorrig og glæde de vandre til hobe.

Sammen skal I med sognet leve det til tider noget besværlige liv, som vi sammen har fået. Leve det sammen i den tro, at den bedste tid er lige nu, for det er nu, at barnet døbes. Det er nu, at brød og vin rækkes. Det er nu, at Herren besøger sit folk.

Så husk midt i hverdagens trummerum og slid, at kirkens bedste tid er allerede nu for jer og for os alle," sagde biskoppen sin ordinationstale.

Læs hele biskoppens tale ved ordinationen.